Rola sektora publicznego w edukacji i zdrowiu.
Aby zrozumieć, czym jest wino, wypada rozróżnić skład jego detalów, kiedy jest gronem, sokiem z winogron a później winem. Sok z gron przed fermentacją składa się po największej części z wody oraz cukrów, a również z kwasów i innych substancji sztucznych w mniejszej ilości, jakie są odpowiedzialne za ostateczny skład wina. Fermentacja wyskokowa przekształca ogromną część węglowodanów z soku z winogron w alkohol etylowy, jednakowoż zostawia inne interesujące relacje, takie jak gliceryna. Co poniektóre z tych związków, jakie są obecne w mniejszym stopniu, dają pewny charakter degustacji wina, tak jak oraz towarzystwo garbników, jakie odnajdują się w skórce winogron oraz można je uważać za normalny konserwant, jaki zezwala winom starzeć się więcej aniżeli 5 lat, co potwierdza wina. Inne szczegóły dodaje się do wina w sposób sztuczny i składają się na to, co oznacza się akcesoriami do wina. Akcesoria te maja na celu stabilizować pewne związki (białka, kryształy winianu itd.), zmniejszyć poziom kwasów, przeciwutleniaczy (kwas askorbinowy), środków przeciwbakteryjnych (dwutlenek siarki, kwas sorbowy, sorbinian, kwas benzoesowy, kwas fumarowy).
1. Produkty
3. Przewodniki
4. Przejdź do strony
5. Blog